onsdag 17 oktober 2012

Snygga boktitlar

Det är inte lätt att avgöra vilka böcker som har snyggast titlar, men jag och min syster gjorde ett försök. Jag hade svårare att bestämma mig än min syster, dock, och hade en djäkla massa bubblare. Det gick ungefär såhär:

Min systers lista:

10. Stjärnor utan svindel
9. High fidelity
8. A study in scarlet
7. Uglies
6. Delirium
5. Extremt högt och otroligt nära
4. Everything is illuminated
3. Du sköna nya värld
2. Decembergatans hungriga andar
1. De vilda detektiverna

Min lista, utan inbördes ordning:
The agony and the ectasy
Atlas shrugged
Prometheus illbound
Confessions of a justified sinner
Fisk, himlakroppar och glasögon
Not exactly ghosts
The talented Mr Ripley
The strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde
Notre Dame de Paris
Confessions of an English Opium Eater
De vilda detektiverna
Ilustrado
Dansare
Pure
Scener ur bohemernas liv
Amerika
The sluts
Den unge Werthers lidanden
A clockwork orange
Farväl till Berlin
491
På västfronten intet nytt
Everything’s eventual
Infinite jest
1793
Diary of a country priest
John dies at the end

Jag vill inte ens veta vilka snyggistitlar vi missat.

7 kommentarer:

  1. "Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg" av Joyce Carol oates.:) "Det susar i säven"! "Wuthering heights", "Fru Björks öden och äventyr" och "Mormor gråter" av Jonas Gardell. "Tordyveln flyger i skymningen"!
    Oh och givetvis "Bajsfesten"!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det var definitivt fina titlar! Och Agnes Cecilia- en sällsam historia är en väldigt vacker titel den med! Jaa, Wuthering Heights! Titeln är vacker både på svenska och engelska! The picture of Dorian Gray är för övrigt också en vacker titel, mycket för att Dorian Gray är ett så aristokrat-snyggt namn! Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg... pratade inte du om den på gymnasiet när vi läst varsin valfri bok och diskuterade dem i grupper? Wuthering Heights och Tordyveln flyger i skymningen var mina favorittitlar av de du nämnde! ... förutom Bajsfesten förstås. Det är en otroligt filosofisk titel.

      Radera
  2. Åh, det var definitivt fina titlar! Och Agnes Cecilia- en sällsam historia är en väldigt vacker titel den med! Jaa, Wuthering Heights! Titeln är vacker både på svenska och engelska! The picture of Dorian Gray är för övrigt också en vacker titel, mycket för att Dorian Gray är ett så aristokrat-snyggt namn! Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg... pratade inte du om den på gymnasiet när vi läst varsin valfri bok och diskuterade dem i grupper? Wuthering Heights och Tordyveln flyger i skymningen var mina favorittitlar av de du nämnde! ... förutom Bajsfesten förstås. Det är en otroligt filosofisk titel.

    SvaraRadera
  3. Ja Dorian gray är snofsigt! Fast ingen slår Bajsfesten! Jag pratade om Vilda Gröna ögon då....också en Oates bok!^^ Detta var ett roligt inlägg...vill klura på fler titlar:) Av dina gillar jag nog De vilda detektiverna, Pure, Dansare och Fisk, himlakroppar och Glasögon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var det någon annan som snackade om den då? För jag är säker på att jag hört den titeln i gymnasiesvenskasammanhang! Åh ja, det är riktigt fina titlar! The agony and the ecstacy är nog ändå nästan min superfavorit.

      Radera
    2. Jag googlade förresten Bajsfesten. Jag önskar att jag låtit bli.

      Radera
    3. Kan inte du skriva ett långt, filosofiskt, djupt inlägg i din blogg om Bajsfesten?

      Radera