fredag 28 december 2012

Helvetes julhelvete

Nej, jag skojar bara (delvis). Det har varit en bra jul. Förutom att mina bröder, som nyligen blivit friska från någonting djäkligt infernaliskt, råkade smitta mig och min syster när vi firade jul med pappas släkt. Så juldagen var ganska så vidrig, jag kände mig som en välanvänd bultbräda. Läsning, socialiserande och ätande har blivit gravt försummat på grund av detta.

De bra sakerna:
- Gott sällskap!
- Jag använde min fina grevinneklänning för första gången och kände mig extra majestätisk i en vacker håruppsättning min syster gjort på mig.
- Urtjusiga julklappar såsom ett halsband med en liten Shakespearetext (jag älskar att min äldsta lillasyster köpte det av någon som hette Titti!), presentkort på operan, prydnadskudde med Shakespearecitat ("Älska alla, lita på några få, handla inte fel mot någon"), ett annorlunda frågespel ("Hur fan visste du det?"), en ringhållare i form av en svan som min femåriga syster valt till mig, Marian Keyes (den enda chick-lit-författaren jag läser) senaste bok Hemligheten på Mercy close och mycket annat jättefint.


- Vin.
- Mycket "kalendern" och prat om den med yngsta systern. Igen. Exempelvis: Staffan-frisyrer (syster tyckte inte att munkfrisyr vore något för henne), Jean-frisyrer, Greven-frisyrer, talande ökenråttor, Sven Ahlström som fäktas med Sven Ahlström och påminnelser om att gripen hette Garm och inte Gran.
- Flickan på stenbänken med yngsta systern (som har varit min ständiga följeslagare under dagarna). Hon ville se något på svenska och den serien (baserad på Maria Gripes underbara böcker Skuggan över stenbänken, ... och de vita skuggorna i skogen samt Skuggornas barn) hade råkat slinka ner när jag packade. Det är så bra med henne... hon blir inte uttråkad av filmer för andra åldersgrupper. Två av hennes favoritfilmer är Barry Lyndon och Othello (den från 1995). Hon är ett märkligt, härligt barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar