fredag 1 februari 2013

Summan

Summan av David Eagleman är en väldigt speciell bok. Fyrtio berättelser om livet efter detta är dess undertitel som gör väldigt klart för en vad det är för något man är i färd att läsa. Varken mer eller mindre, liksom. Fyrtio olika scenarion hur ett liv efter detta skulle kunna se ut.
Tyvärr tycker jag att vissa scenarion var lite väl lika varandra, lite upprepande - "en massa varelser som... och..."-typen. (Jag är aningen febrig just nu så jag hoppas inte detta låter alltför mycket som yrande.) Det är det mindre bra med boken, det hade kanske räckt med trettio eller tjugofem scenarion, men å andra sidan - när det är bra är det riktigt bra. Ibland är det ordentligt obehagligt. Och då är det som bäst. När det liksom kryper i skinnet. Vilken fantasi. Väldigt tjusigt gjort. Boken är, för övrigt, omtyckt av Alexander McCall Smith samt min älskling Stephen Fry. Om man litar på dessa herrars omdömen. Vilket man absolut kan göra i detta fall.

"Så Gud sitter på sängkanten och gråter om kvällarna eftersom det enda alla kan enas om är att de befinner sig i helvetet."

http://frontpsych.com/wp-content/uploads/2011/06/eaglemand.jpg
Bloggen bara svämmar över av stiliga herrar alltså

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar